>
چندی پیش فیلمی با عنوان «نگهبان باغوحش» (+) با بازی سام نیل از شبکه سوم سیما پخش شد. فیلمی در رابطه با جنگهای داخلی اروپای شرقی. لودویک (سام نیل) یکی از نگهبانهای یک باغ وحشه که درجریان کشیده شدن جنگ به شهر مجبور میشه به تنهایی در باغ وحش بمونه تا در مدت رسیدن کمک از حیوانات نگهداری کنه. محوریت فیلم هم یادداشتهای روزانهی لودویکه که در اون شرح ماوقع و نگاه لودویک به قضایا روایت میشه. در میانه فیلم کودکی که لباس نظامی به تن، و تفنگی در دست داره در مقابل چشمان مبهوت لودویک از هوش میره و او لاجرم ازش نگهداری می کنه تا سلامتیش رو بدست بیاره. مدتی بعد پسرک می ره و با مادرش برمی گرده. لودویک از هیچیک از طرفین جنگ دلخوشی نداره و دائماً تلاش می کنه تا بی طرفیش در قضایا خدشه دار نشه ولی در تمام لحظات مجبور به همکاری با هر یک از طرفینه، اما کم کم قضیه فرق می کنه و …
پدر خانواده(همسر زن) در جنگ کشته شده و بعد سربازان دشمن مادر پسرک رو به اردوگاهی منتقل می کنند که در اونجا بارها و بهطور وحشیانه مورد تجاوز قرار می گیره، اما سرانجام فرار می کنه. در این مدت پسرک با ورود به جرگه سربازها تبدیل به یک سرباز می شه ….
موسیقی فیلم شدیداً من رو به یاد بازگشت (+) می انداخت. همون فیلم روسی که چندی پیش هم از شبکه چهار سیما پخش شد. نگاه عجیب فیلم به جنگ و تبدیل شدن یک پسرک به ماشین آدم کشی و خرد شدن لطافتهای زنانه و از دست رفتن روابط انسانی تحت تاثیر جنگ واقعاً تامل برانگیزه.
جان نزبیت(منتقد) نقدی بر این فیلم نوشته (+) و مطالب جالبی رو مطرح کرده از جمله شباهت سربازان UN در این فیلم و فیلم سرزمین هیچکس(+). نزبیت اضافه کرده که هرچند فیلم سرزمین هیچکس برنده جایزه اسکار شد (در رشته زبانهای خارجی) و به شهرت جهانی رسید اما فیلم نگهبان باغوحش علی رغم ناشناخته بودن در سطح جهانی، دست کمی از این فیلم نداره و شاید دلیل موفقت سرزمین هیچکس اسپانسر آمریکایی فیلم باشه در برابر اسپانسرهای چک و دانمارکی نگهبان باغوحش! نزبیک ایراداتی هم از فیلم گرفته از جمله کاراکترهای کاغذی و غیرقابل باور. نکته جالب برای من این بود که علی رغم حضور سام نیل در این فیلم که هنرپیشه سرشناسی هستش، فیلم اصلاً نتونسته (و یا نذاشتن که بتونه) به فیلم شناخته شده ای تبدیل بشه. حتماً مستحضر هستید که یکی از دلایل استفاده از بازیگران سرشناس و علیالخصوص هالیوودی از سوی کارگردانان و تهیه کنندگان، تبدیل شدن فیلمشون به یک فیلم شناخته شده(و نه به معنای مطرح) هستش که حداقل حسن استفاده از این بازیگرها اضافه شدن عنوان فیلم به لیست فیلموگرافی بازیگرهاست! اما این مورد درباره این فیلم صادق نبوده. بهطور مثال در فیلموگرافی سام نیل در یاهو مووی اصلاً اسمی از این فیلم برده نشده. (+) و بغرنجتر اینکه بجز پوستری که در آغاز مطلب می بینید تصویر دیگری از این فیلم در اینترنت یافت نمیشه!
در کل توصیه می شه که حتماً فیلم «نگهبان باغوحش» رو ببینید.
تگ لاین فیلم هم خواندنیه:
… One man had the courage to do what was right
وه … قالب جدید مبارک !