تلسکوپ هابل روز ۲۲ مرداد برای ۱۰۰.۰۰۰ مبن بار به دور زمین گردش کرد. این تلسکوپ ۱۸ سال پیش در مدار زمین قرار گرفت و با توجه به خارج بودن از جو زمین و عدسی بزرگ و فوق صیقلی مخصوصاش، می توانست تصاویری با کیفیت بسیار بالا از نقاط دوردست تهیه کند. غالب دانشمندان معتقند که خدماتی که این تلسکوپ به بشر کرد را با خدمات هیچ فضانوردی نمی توان مقایسه کرد.
درباره هابل گفتنی زیاد است، مثلاً اینکه یکی دو سال پیش قرار بود به دلیل اتمام عمر مفیدش به زمین بازگردانده شود اما این امر با یکسری تعمیرات تا سال ۲۰۱۰ منتفی شد. تصاویر این تلسکوپ واقعاً زیباست و برخی واقعاً خیره کننده است. برای مشاهده برخی از تصاویر این تلسکوپ به سایت هابل(+) مراجعه کنید.
تلسکوپ هابل در هر ثانیه ۸ کیلومتر در مدار زمین حرکت می کند و تا کنون ۲.۷۲ بیلیون مایل حرکت کرده است. در حالی که مشغول نگارش این مطلب هستم هابل صدهزار و سی و دومین دور خود را نیز زد!
تقریباً دورترین فاصله ای که تا کنون با این تلسکوپ رصد شده است(و دورترین فاصله ای که تاکنون دیده ایم)، کهکشانی است در حدود ۱۳ میلیارد سال نوری دور از زمین! لحظه ای به این فاصله فکر کنید و سعی کنید آنرا به کیلیومتر محاسبه کنید! ۱۲۲۹۹۰۴۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ کیلومتر!
هابل دوست داشتنی ترین تلسکوپ دنیاست، تلسکوپی که دور از ما و در سکوت فضا، مبهوت عظمت این فضای لایتناهی است.
دوستت داریم هابل!
پ.ن: یاد آن شب چند سال پیش افتادم که اتفاقی، سایت هابل را دیدم و برای اولین بار بود که برخی از تصاویر خیره کننده هابل را می دیدم. تا ۵ صبح با دهان باز و ذهن گیج، محو تصاویر و عظمت فضا بودم.
[…] سالها پیش شبی که اتفاقی سایت تلسکوپ هابل را یافتم تا ۵ صبح با دهان باز و حالتی متحیر! به تصاویر منتشر شده در سایت نگاه می کردم و چندی بعد در ذیل مطلبی در همین وبلاگ به آن شب اشاره کردم. (+) […]