مشترکان جی میل و یاهو در روزهای اخیر شاهد کند بودن و یا خارج از دسترسی بودن این سرویس ها بوده و هستند! برخی این موضوع را به درستی به مخابرات منتسب کرده اند که البته علت انجام چنین کاری توسط بزرگترین فراهم کننده خدمات اینترنت در ایران کمی عجیب به نظر می رسد. برخی از مسئولین پس از مشکلات ایجاد شده برای جی میل، اعلام کردند که بهتر است کاربران ایرانی از سرویس پست الکترونیک ملی استفاه کنند تا با چنین مشکلاتی مواجه نشوند. با توجه به تهدیدات گوگل در زمینه تحریم کاربران ایرانی و اعمال تحریم در برخی سرویسها، استفاده از سرویسی مطمئن ضروری به نظر می رسد ولی آیا این سرویس مطمئن پست الکترونیک ملی است؟ و یا اصلاً چنین چیزی وجود خارجی دارد؟(+)
برخی از سایتها و وبلاگها با بیان مطالب ذکر شده در بالا لینک سایتی را اعلام کرده اند که ادعا شده قرار است در آن کاربران ایرانی به ایمیل ملی دسترسی پیدا کنند. این سایت در آدرس www.emailmelli.ir قرار دارد و عنوان آن “سامانه ثبت ایمیل ملی ایرانی” ذکر شده است. ولی این سایت یک سایت جعلی است! بدلایل زیر:
۱- هیچ لینکی جهت ورود به فرم ثبت نام و یا ورود به سیستم وجود ندارد.
۲- host سایت در آمریکا قرار دارد! و این در حالی است که مسئولین یکی از علل ارجاع کاربران به سمت ایمیل ملی را نا امن بودن سرویسهای موجود اعلام کرده اند.(+)
۳- دامنه emailmelli.ir توسط آقایی به نام “احسان پشمینه” ثبت شده است و در اختیار یک نهاد و یا سازمان دولتی نیست.(+)
۴- name serverهای این دامنه روی myserverhosts.com قرار دارد و نه یک سرویس دهنده داخلی.(+)
۵- دلایل ریز و درشت دیگری نیز می توان یافت. بطور مثال: استفاده از عبارت “ایمیل” به جای “پست الکترونیک” آن هم در شرایطی که مسئولین روی این عبارت خیلی حساس هستند…
تصویری از این سایت جعلی را در زیر مشاهده می کنید:
البته سایت www.iran.ir سرویس پست الکترونیک روی سرورهای داخل ایران را راه اندازی نموده است ولی تنها برای کارمندان دولت، آن هم با پروسه ای عجیب! که نمی توان این سرویس را پست الکترونیک ملی دانست.
یه احسان پشمیه هست که Credit Card میفروشه تو آدرس nilopar.com تو کار طراحی وب هم هست. یه شرکت داره تو تبریز.
دستت درد نکنه. دوستان یک نگاهی هم در گوگل به این آقای پشمینه (فارسی و انگلیسی) بیاندازید، ایشون ظاهرا کارچاق کن اینترنت تشریف دارند و شاید سپاه مجازی حکومتی.
سر جمع، جدای از مظنون بودن، این هم چون پروژهی لینوکس ملی است. یعنی بر باد. یعنی بودجهای به یک عده خورانده شده و نتیجهای نداده و نمیدهد. هیچ کس هم نمیپرسد که چرا از جمله ما که حافظه تاریخی درستی نداریم و انگار نه انگار که چه وعده داده شده و چه پولهایی خرج شده و نتیجه چه شده!
در ضمن دیگر «پست الکترونیک» نیست بلکه رایانامه و رایانشانی است (مصوب فرهنگستان. البته خود واژهسازی کار فرهنگستان نیست، بلکه کار یک یا چند تن است که نمیدانم کی. ولی فرهنگستان خوشش آمد و آنرا جایگزین« پست الکترونیک» کرد)