وب‌نوشته‌های مهدی شریفی راد

بی بی سی و پخش مستند ایران و غرب

۱ دیدگاه

“ایران و غرب” عنوان مستندی ۳ قسمتی است که پخش آن از نیمه دوم بهمن امسال از شبکه دوم بی بی سی آغاز شده و در هفته آینده قسمت سوم و نهایش اش نیز پخش خواهد شد.  پیش از این نیز شبکه بی بی سی یک مستند به نام “آخرین شاه ایران” در خصوص انقلاب ۵۷ ؛ با نگاهی به پیش و پس‌اش منتشر کرده بود. در مستند “آخرین شاه ایران” که قسمت عمده تصاویرش با استفاده از آرشیو صدا و سیمای ایران تهیه شده بود، تصاویر ناب و جالبی به چشم می خورد. بی بی سی به سیاق همیشگی‌اش و تا آنجا که توانسته بود بدون جانبداری، اقدام به مصاحبه با افراد مختلف این سو و آن سوی انقلاب کرده بود و در این میان از انقلابیون مذهبی تا سران حکومت پهلوی افراد متعددی به چشم می خورد.

در مستند “ایران و غرب” بی بی سی سعی در نمایش وقایع تاثیرگذار ۳۰ سال طی شده انقلاب ایران دارد و در این میان برخی حوادث مانند پیروزی انقلاب، تسخیر سفارت آمریکا، حمله عراق به ایران و… نمایانتر است. در قسمت اول این مستند که “مردی که جهان را تغییر داد” نام گرفته است، اصغرزاده درخصوص تصمیم دانشجویان پیرو خط امام برای تسخیر سفارت آمریکا خود را ایده دهنده اصلی و طراح این حرکت معرفی می کند و در خصوص جلسه مخفی دانشجویان برای تصمیم گیری در این خصوص می گوید که تنها دو نفر با این اقدام مخالف بودند که یکی از آنها محمود احمدی نژاد رئیس جمهور فعلی ایران بود که دلیل جالبی برای مخالفتش ارائه می دهد، این قطعه را ببینید:

 

پی نوشت: از بی بی سی با آن سبقه طولانی و تجربیات عجیبش که آمیخته با خصایص انگلیسی است  جز این هم انتظار نمی رود. بی بی سی نباید هم مستند ضعیف بسازد اما آنچه برای من جالب است توان بی بی سی در کشاندن همه افراد مورد نیازش (یا شاید غالب آنها)  به پای مصاحبه است و جالبتر آنکه مشهود است که با هر کدام حداقل ۱ ساعت مصاحبه داشته تا چند دقیقه مورد نظرش را از میان سخنان طرف بیرون بکشد!



  1. […] گسترده ای داشته که می توانید نمونه هایی از آن را اینجا، اینجا، اینجا، اینجا، اینجا، اینجا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.